torstai 1. marraskuuta 2012

Kasarilöytö kahdella eurolla

Tänään lähdin pikaiseltaan käymään Suomen Stadissa ja dösämatkalle jäi aikaa kertoa aamun kirppislöydöstä:
Kyse on lähes pastellinsävyisestä mokkanahkatakista, joka tuo mieleen väistämättäkin Miami Vice -tunnelmaisen 80-luvun - olkatoppauksineen ja lepakoituvine hihoineen.

Tämä pitäisi nähdä päällä
Vaikkakin tämä löytö joutuu todennäköisesti odottamaan uutta ilmestymisenaikaansa ensi kevääseen, on kasari itseasiassa nyt juuri se vuosikymmen jota vintageharrastajan olisi hyvä kerätä. Löytöjä saattaa tehdä vielä suht edukkaasti hyväkuntoisiakin, ja seuraavaksihan kasari jo sulautuu muun menneen vuosikymmenen vanhempiin vuosiin - sen nykyisen varhaisen (jollei varhaisimman) aikakautensa sijasta vintagemuodissa.

Aika moni sanoo yök kasarille, vaikkakin 2000-luvun alussa se tuli uudelleen näkyville katumuotiin. 80-luvun (inho?)tykkääjiäkin on, ja heille löytyy oma faniryhmä Facebookista.

Aivan ihana vuorikangas
Jokainen riittävän vanha muistaa teddyt, punkkarit, Teppo Takatukan sekä rotanhännän ;) Oli myös Leviksen 501 farkut, jotka jalassa ainakin itse muistan vannoneeni etten "enää KOSKAAN aio pitää muita housuja" - koska ne saivat takamuksen näyttämään todellisuuttakin paremmalta. 

Tällaisia kun pohdin Hygen katuja dallaillessani, oli tuohon aikaan myös vaatekaapissani aika tarkkaan 12 kpl näitä 501:siä. Halusin varmistaa, että minulla oli joka päivä mahdollisuus pukea hyvin istuvat yksilöt päälleni suoraan pesusta.

Tälläkään hetkellä tyypilliset kasarista tutut vaaleat huulikiillot, rusketus, purjehduskengät, reiälliset farkut, tupsupipot ja untuvatakit eivät näytä kovinkaan vierailta. Ja tiedänpä ainakin yhden pukeutujan, joka uskollisesti nostaa kaikkien käyttämiensä pikeepaitojensa kaulukset edelleen pystyyn.

Kuuleman mukaan muuten Miami Vice on koskaan eniten miesten pukeutumiseen ikinä vaikuttanut TV-ohjelma. En muista millaisissa uimavetimissä Crockett ja Tubbs kyseisessä sarjassa rantahietikolla käyskentelivät, mutta vaikka miesten tangamalliset simmarit olisivat kuinka kovaa huutoa tahansa - pidän jokaista sellaisia käyttävää, vastakkaisen sukupuolen edustajaa, joko hyvin hajamielisenä tai jopa täysin hulluna.

Toisenlaista tyyliä 80-luvulla edusti, vieläkin keskustelua herättävä, vaateliike Dekadenz. Se sijaitsi Stadissa Forumin sisäpihalla. Sieltä löytyi tuohon aikaan ehkä laajin tarjonta Suomessa rottatakeista, prätkärotseista ja muista 50-, 60-lukuisista nahkatakeista, niittinilkkureista ja bootseista. Siellä myös myytiin niitä tosi haluttuja mokkanahkaisia hapsutakkeja. Samanlaisia hapsutakkeja käyttivät ainakin supersuosittu yhtye Bon Jovi. Itsekin tein yhden loman Würth:llä varastohommia pelkästään tällaisen, yli 1000 markkaa maksavan, takin eteen. Mutta kyllä sitten kelpasi tepastella kultaristit korvissa kotikylän raittia, uusi Stadista haettu kermanvaalea mokkanahkainen hapsutakki yllä.

Tälläisesta takista vielä tällä hetkellä haaveilevalle vinkkaan, että näin tämän viikon maanantaina juuri sellaisen myynnissä Loviisan Suurkirppiksellä. Joten jos olet oikein nopea ja onnekaskin, saatat vielä ehtiä hakemaan oman mustan hapsutakkisi rekistä pois ja palata sen kautta hetkeksi kultaiselle 80-luvulle.


2 kommenttia:

  1. Ei, pliis, ei kahdeksankymmentälukua! Tosin, mistäs sitä tietää ;) Silloin kun 70-luku alkoi tulla takas, olin että ounou, mutta nyt se on yks suosikkivuosikymmenistä.

    Mullakin muuten oli hapsutakki, vaaleanruskea tekonahkainen ja housut samaa kuosia. Pitääkin selailla albumeita että löytyisikö niistä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! Niin just. Ihana kamala kahekskytluku!

      Sun on IHAN pakko laittaa kuva sitten jos ja kun niitä vermetallenteita löytyy!

      Poista