perjantai 9. marraskuuta 2012


TEE SE ITSE -putiikki







Tänään avasin Facebookissa 

Jännä seurata, mihin suuntaan asiat tämän projektin kanssa suuntaavat.

Aamulla olin vielä fyysisesti putiikilla ottamassa valokuvia, ja llalla kotosalla saunoessani Facebooksivulleni tykkääjiä oli ilmoittautunut reilut 10 kappaletta.

Nyt oikeasti vanhoja ja ihania tuotteita voi tilata Facebook -sivulta. Vuoden 2013 puolella availen perinteisemmän nettikaupan. Opiskelen tässä samalla Haaga-Heliassa, joten aika ei aina riitä kaikkeen - mutta opiskelu ja Vintage Hertta ovat nyt vahvasti nidottu yhteen.
Putiikilla kuvattua tuli mm. tämä Valittujen Palojen TEE SE ITSE -käsikirja. Oikea aarre 70-luvulta sisustus- ja rakenteluohjeineen sekä värikuvineen. Tämän opuksen pohjilta voisi sisustaa koko asunnon uuteen vanhaan tyyliin, nikkaroiden näppärät apupöydät ja leikkimökit samaan seventies -sarjaan.

Pelkästään Valituista Paloista mieleeni juolahtaa 70-luvun loppu. Tuohon aikaan toisen mummolani vankkumattomia rutiineja olivat nimittäin Tupla patukat, aamutee sekä näkkileipä (voideltua näkkäriä oli uitettava aina teessä löperöksi) STT:n uutisilla höystettyinä, sekä iso pino Valittujen Palojen häkellyttäviä novellikirjoja. Niissa seikkailtiin vuorilla ja ilmassa loppumattomiin saakka, tehden erilaisia uskomattomia suurtöitä. 

 Pohdiskelin myöhemmin, kuka ne kaikki mielettömät tarinat oikein kirjoitti ja mistä ne saivat aiheensa. En taida tietää vieläkään, mutta oletin asian olevan kovin tärkeää, koskapa paljolti kunnioittamani vaarini sarjatilasi niitä. Niitä sitten luettiin ja selailtiin, kun ei muutakaan ollut. Mikael Karvajalkaa, Sinuhe egyptiläistä ja Täällä Pohjantähden alla -tyylisiä kirjoja lukuunottamatta.

70-luvun arjesta on muuten Helsingin kaupunginmuseon tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss kirjoittanut kirjan Reilusti ruskeaa. Se valottaa vahvasti Urkin leimaamaa muutosvuosikymmentä monelta eri kantilta ja sisältää herkullisia värikuvia tuon ajan tyyleistä. Sieltäkin voi löytää kivoja sisustusvinkkejä, mikäli esimerkiksi haluaa aloittaa arkiset aamutoimensa tällaisessa keltaisessa karvamattounelmakylpyhuoneessa.

Facebookissa 70-hassuttelijoille oma ryhmänsä löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti